Elektrikli Battaniye Nasıl Temizlenir?

Sıradaki içerik:

Elektrikli Battaniye Nasıl Temizlenir?

e
sv

Elektrik Çarpmasını Önlemek için Yöntemler

1680 okunma — 13 Mart 2020 16:53

Asla hasarlı bir uzatma kablosu kullanmayın

Evimizdeki prizler yetersiz ve uzak kalınca, elektrik enerjisini alıcıya ulaştırmak için kullanılan cihazlara uzatma kablosu deniyor. İşlevsel ve ucuz olmaları tercih sebebi olsa da hasarlı bir uzatma kablosu başımıza büyük problemler çıkabilir.

Aşınmış kablo

Hasarlı uzatma kablolarını iyi şekilde tamir etmeli yada yenisi ile değiştirilmelidir. Çocuklardan uzak tutmalı, saklamak için ise halı altı değil kablo kanalları kullanmalıyız. Bu durum hiçte gözardı edilecek bir durum değildir. Halı altıda görünmeyen kablolar, aşındıkları zaman evde yangın çıkarabilir. Bu durum cihaz kabloları içinde geçerlidir.

Arızalı bir elektrikli cihaz kullanmayın

Arızalı elektrik cihazlarını bilerek kesinlikle kullanmamalıyız. Tamir ettikte sonra kullanmalı tamir ederken prizden çıkarmalıyız.

Elektrikli cihazı fişini çıkartırken dikkatli olmalıyız

Kullandığımız elektrikli cihazları fişten çekerken prizi sabit tutup fişi çekmeliyiz kablosundan çekilen fişler prize ve bize zarar verebilir.

Arızalı cihazları tamir ederken fişini çekin

Sıkışmış tostu yerinden çıkarmadan önce ekmek kızartma makinesinin fişini çekin ve müdahale edin.

Bir ampulü değiştirmeden önce, sigortasını indirin ve fişini çekin

Bir ampulü sökerken bir merdiven üzerinde yanlış bir hareket kazaya neden olabilir. Böyle gereksiz bir risk almalıyım? Çok basit bir işlem olarak görünen ampul değiştirme, önlem alınmazsa büyük sıkıntılar çıkabilir. Eğer bir ampul değişeceksek ışık fikstürüne enerji gelmediğinden emin olun. Sigorta ve anahtarı kapatın.

Duvarda bir delik açmadan önce elektrik kablolarının olmadığından emin olun

Evimizde çeşitli değişlikler yapıyoruz, bunları yaparken duvar delmek gerekebilir. Delme işlemi yapmadan önce duvarın iç tarafında kablo olmadığından emin olunmalıdır. Bunu öğrenmek için çeşitli aletler vardır onları kullanmalı.

Priz çoğaltırken fazla yük bağlamamalıyız

Fazla çıkış almamız gerekebilir bunu yaparken fazla güçte alıcılar bağlamamalıyız. Aşırı ısınmaya, yangına ve çarpılmaya neden olabilir.

Ütüyü koyarken fişini çekin

Uzun süre ütü yapılırken ütünün fişi çekilmez ve doğrudan su ilave edilir. Kesinlikle bu yapılmamalıdır. Unutmayın su ve elektrik birleşince tehlikeli olur.

Banyoda, ıslaksanız veya nem seviyesi yüksekse asla elektrikli cihazlar kullanmayın

Banyoda elektrik prizleri, su kaynağına yakın oldukları için bir koruma sistemine ihtiyaç vardır. Bunlar olsa bile kesinlikle tedbirli olunmalıdır.

Havuzun yakınında elektrikli cihazlar veya uzatma kabloları kullanmayın

Haberler de duymuşuzdur ‘havuza serinlemek için girenler çarpıldı’ diye bunların sebebi ise suyun iletken olmasıdır. Su koruması olan ürünler tercih edilmelidir.

Sigorta atarsa direk olarak kaldırılmamalı

Sigorta attığında direk aklımıza paneli bulup sigortayı kaldırmak gelir. Kesinlikle yanlış bir işlemdir sigortalar koruyu devre elemanlarıdır. Tehlikeli bir durum olduğu için atmıştır tehlikeli durumu ortadan kaldırıp aktif etmeliyiz.

Evde priz değiştirirken dikkatli olmalıyız

Priz gibi elektrikli cihazların kurulum ve değişimini yaparken önce iş güvenliğini sağlamalıyız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli