Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Mikser Seçme Klavuzu
Değerli okuyucular bugün sizlere sıkça kullandığınız, genellikle yüksek katlı binalarda bulunan, görüntülü diyafon sistemlerinin kurulumunu sizlere anlatmaya çalışacağım.
Önceki yazılarımda; Diyafon Nedir?, Görüntülü Diyafon Ne İşe Yarar?, Kapı Zili Bağlantısı Nasıl Yapılır?, Kapı Otomatiği Arızaları Nasıl Tamir Edilir? ve Sesli Diyafon Arızaları paylaşmıştık şimdi ise işi biraz daha teknolojik hale getiren ve güvenlik açıklarını kapatmak için geliştirilen diyafon sisteminin bağlantısının(kurulum) nasıl yapılacağını sizlere anlatmaya çalışacağız.
Şekilde görüldüğü üzere görüntüsüz ve görüntülü diyafon olmak üzere iki bölümde ele alınıyor. Görüntülü diyafon için kesinlikle DT-8 kablosu kullanılmalıdır. Katlar arası veya, buat bağlantısı yapılacak diyafon tesisatındaki sıralı olacak şekilde video yükselticiye bağlanması tavsiye edilir ve kesinlikle buatlı tesisat kullanılmalıdır.
Video dağıtım yükseltecinin bağlandığı buatta şekilde görüldüğü gibi kırmızı ve mavi kabloları birleştirin ve video yükselteç + 24 V
beslemesini bu kablo renklerinden alın. Video dağıtım yükseltecinin bağlandığı buatta şekilde görüldüğü gibi beyaz ve yeşil kabloları birleştirin, video yükselteç – 24 V beslemesini bu kablo renklerinden alın. Zil panelinden gelen DT – 8 içerisindeki siyah kablo, yükseltecin VG (video giriş) yazılı ucuna bağlanır. V1, V2, V3, V4 çıkışları ise dairelere
giden DT- 8’in siyah kablolarına bağlanmalıdır.
Not: Video dağıtım yükseltecisinin jumper’ı takılı olmalıdır. Bir binada ikinci bir yükseltici kullanılacak ise birinci yükseltecinin 75 ohm jumper’ı
çıkartılmalıdır.
Daire içerindeki Turuncu/Siyah kablolar direk olarak zile bağlanır.
Dış paneldeki kapı otomatiği ucu kapı otomatiği ile bağlanarak kombinasyon tamamlanır. Kapı otomatiği için ayrı güç kaynağı kullanılmalı ve diyafon sistemi için uygun güç kaynağı Watt değerleri aşağıda verilecektir.
Bina içi ses ayarı ürünün kenarında bulunan ayar düğmeleri ile yapılırken dış paneldeki ayarlar ise bağlantı bölümündeki trimpotlarla yapılır. Diğer yazılarımda ise daire kodu nasıl ayarlanır ve panel şifresi belirleme gibi konuları ele alacağım.
Kaynakça:https://www.audio.com.tr/
Yorum Yaz