Piller ve Kondansatörler Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sıradaki içerik:

Piller ve Kondansatörler Arasındaki Farklar Nelerdir?

e
sv

Ek Mufu Nedir, Nasıl Yapılır?

6062 okunma — 09 Mayıs 2020 13:41

Elektrik enerjisi, transferi için kullanılan yer altı AG ve OG kabloları zaman içerisinde korozyon, altyapı çalışmaları gibi nedenlerden ötürü zarar görür ve enerji transferi sağlamazlar. Aşağıdaki şekilde görüldüğü üzere.

Bu kablolardaki arızayı gidermek için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler şöyledir.

  1. Isı Büzüşmeli Ek Muf
  2. Zırhlı Isı Büzüşmeli Ek Muf
  3. Reçineli Ek Muf
  4. Yenilenebilir Reçineli Ek Muf

Isı Büzüşmeli Ek Muf

Düz kablo ek mufu güç yalıtımlı bağlantılarda, yer altı, yer üstü telefon ve enerji kabloları bağlantısında, park ve bahçe aydınlatmalarında, su havuzlarında, her türlü nemli ortamda ve su içerisinde kullanıma uygundur. Reçine tabakası sayesinde su, nem ve rutubetin kabloya geçmesini engeller. Isı büzüşmeli ek muf yapımında, boru üzerine uygulanacak alev şekilde görüldüğü üzere sabit olarak değil, dairesel hareketler ile uygulanmalıdır.

Uygun Kablo Türleri

YVV-U,YVV-R, CU/PVC/PVC, NYY, N2XY HEPR, PVC yalıtımlı, EPR ve XLPE kablolar ile birlikte çelik zırhlı kablolar, maden, gemi, havaalanı ışıklandırma, demir yolu, kontrol, telefon, su pompası, dalgıç pompa, veri ve fiber kablolar için uygundur.

Nasıl Uygulanır?

Öncelikle kablo türüne uygun ek muf alınmalıdır.

Adım1

Şekilde görüldüğü gibi kablo nizami şekilde işaretlenip üzerindeki yalıtkan sökülmelidir.

Adım2

Kablo damarları şekildeki gibi ayrılmalı ve kablo uçları soyulmalıdır. Kablonun karşılığı ise aynı ölçüde açılmalıdır.

Adım3

Kutu içinden çıkan yüzükler kablonun tek tarafında geçirilmeli ve kesinlikle yüzük sıkma makası ile sıkılmalıdır.

Adım4

Yine kutu içinden çıkan ısı büzüşmeli muflar kablo damarlarına geçirilmelidir. Büyük muf ise kablonun en üstüne geçirilmelidir.

Adım5

Kablonun ikici tarafında yüzük içine oturtulmalı ve sıkma makası ile sıkılmalıdır.

Adım6

Son adım olarak muflar iletken üzerini kapatacak şekilde kapatmalı önce iç taraf sonra ise dış taraf dairesel hareketler ile ısıtılmalıdır.

Zırhlı Isı Büzüşmeli Ek Muf

Tek damarlı kablolar için uygun bu ürün, ısı büzüşmeli ek muf yapımında, borular üzerine uygulanacak alev sabit olarak değil, dairesel hareketler ile uygulanmalıdır. Stres kontrol borusu, çift cidarlı boru, yalıtım borusu, topraklama teli ve diğer önemli ek parçaları ile yüksek derecede güvenirlilik ve bağlantıda istikrarı sağlar.

Uygun Kablo Türleri

N2XSYRY, CU/XLPE/CWS/PVC/SWA/PVC, N2XSY NA2XSYRY, AL/XLPE/CWS/PVC/SWA/PVC, NA2XSY PVC yalıtımlı ve XLPE kablolar ile birlikte çelik zırhlı kablolar, maden, havaalanı ışıklandırma, demir yolu kabloları için uygundur.

Nasıl Uygulanır?

Isı büzüşmelinin adımları uygulanabilir sadece fark tek damar olması ve zırhlı olmasıdır.

Reçineli Ek Muf

Reçineli ek mufu yapmak için öncelikle gerilim türünü ve kablonun cinsini belirlemek gerekir. Gerilim türü olarak AG, OG kablo türü ise bakır-alüminyum türüne göre şeçim yapılması gerekir.

Uygun Kablo Türleri

YVV-U,YVV-R, CU/PVC/PVC, NYY, N2xY HEPR, PVC yalıtımlı, EPR vexLPE kablolar ile birlikte çelik zırhlı kablolar, maden, gemi, havaalanı ışıklandırma, demir yolu, kontrol, telefon, su pompası, dalgıç pompa, veri ve fiber kablolar için uygundur.

Nasıl Uygulanır?

Yukarıdaki 1-5 adımlar uygulanmalıdır. Kutu içerisinden reçine için iki adet karşım çıkacaktır. Bu iki adet karışım homojen şekilde karıştırılmalıdır. Kablo üzerine geçirilen kaplama sıvı çıkışı olmayacak şekilde kapatılmalıdır. Yine kutu içinden çıkan huni yardımı ile homojen karşım kaplama içine dükülmelidir. Ortam şartlarına göre donması farklılık gösterir.

Yenilenebilir Reçineli Ek Muf

Yenilenebilir kablo ek mufu güç yalıtımlı bağlantılarda, yer altı, yer üstü telefon ve enerji kabloları bağlantısında, elektronik devre kaplamasında, yüzey kaplamada, park ve bahçe aydınlatmalarında, su havuzlarında, her türlü nemli ortamda ve su içerisinde kullanıma uygundur. Aynı kalıp içerisinde ProSil’in sökülerek, yapılan kablo ek’ini tekrardan müdahale etme imkânı sağlar. ProSil kalıbında paslanmaz vida kullanılmıştır, kolayca açılır ve kapanır. Plastik kalıp fiziksel darbelere dayanıklıdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli