Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Elektrikli Süpürge Arızaları ve Tamiri
Her zaman olduğu gibi, tamir hakkında konuşmaya başlamadan önce, yapmanız gereken ilk şey güvenlik bunun için cihazınızı elektrik şebekesinden ayırmalısınız. Bu, tamiri yaparken ister elektrikli cihaz isterse başka bir cihaz olsun iş güvenliği çok önemlidir. Buzdolabı dondurucu gibi elektrikli ve su ile teması olan cihazlar olduğunda bu dahada önemlidir. Alacağımız önlemler sayesinde elektrik çarpması ve diğer kazaları en aza indirebilir.
Arızalı bir buzdolabınız varsa istediğimiz gibi bir koruma yapmaz buda yiyecekler üzerinde zararlı etkileri meydana getirir. Isı koruması yapmayan buzdolabı, bakterilerin hızla çoğalmasına ve yiyeceklerin fark edilmeden bozulmasına neden olur. Buda bize maddi ve sağlık acısından problem oluşturur.
Şebeke elektriğinde, ani gidip gelmeler olduğunda buzdolabı motoru kendini aşırı akımlara karşı korumaktır. Buzdolabı üzerinde bulunan röle ve termik ise bu görevi üstlenen devre elemanlarıdır. Elektrik ilk olarak termik üzerinden röleye oradan da motora gider ani elektrik dalgalanmalarında ise termik devreye girer ve motoru korur.
Fakat motor kitlendiği için motorda belirli bir ısı vardır ve termik açık devre olarak çalışmaktadır yani röleye elektrik göndermez buda motorun çalışmamasını ve buz dolabı içindeki yiyeceklerin bozulmasına neden olur. Bu gibi durumlarda ise buzdolabı motoru ısısına bakılır ve sıcak ise fiş çekilerek soğuması beklenir soğuma olduktan sonra ise tekrar fişe takılır.
Buzdolabının su tahliyesini yapan bir hortum vardır, gıda pislikleri ve diğer atıklar burayı tıkaya bilir kontrol edilmeli ve temizlenmelidir. Eğer arıza halan devam ediyorsa elektrik ve elektronik bölümlerinde bir arıza vardır servis aramakta fayda var.
Öncelikle kontrol edilmesi gereken üst tarafın kapak butonudur. Bu buton kapı basmadığın da yada bozulduğunda açık devre olur ve buzdolabı çalışmaz kısaca soğutma olmaz. Diğer bir problem ise defrost rezistansı bozulmuş ise buzdolabının evaporatörü üzerindeki buzun erimesini engeller ve buda dolap içi sirkülasyonu engeller ve buzdolabı işlevini gerçekleştirmez.
Buzdolabınızın altı karlama yapıyorsa bu düzgün çalışmadığının göstergesidir ve radyatörü işlevini yapmadığı anlamına gelir radyatör temizlenerek bu problem çözülmüş olur.
Buzdolabı üretilen soğuk havanın muhafaza edilmesi için önemli bir rol oynayan contalar kapının düzgün şekilde kapanmasını da sağlar . Buzdolabı içindeki ısıyı muhafaza edemiyor ise contalar kontrol edilmeli bükülme varsa saç kurutma makinesi ile ısıtılarak düzeltilmeli ve kapatılmalıdır. Fakat büyük yırtıklar varsa conta tamamen değiştirilmeli, bu işlem basit ve maliyeti azdır. Diğer konu ise kapak menteşeleri kontrol edilmeli ve gevşeyen varsa sıkılmalıdır.
Donmayan bir cihazda, suyun dondurucunun arkasından aktığını veya tabanda buz oluştuğunu fark edebilirsiniz. ‘Buz çözme’ mekanizması çalıştığında, üretilen sıvı bir buz çözme kanalına doğru akar. Bu kanalı tıkayan bir gıda parçacığı veya kırıntı olmadığından emin olun.
İzolasyon problemi varsa bunu giderin ve buzdolabını nemli yerlerden uza tutun.
[…] Buzdolabı Arızaları Ve Çözümleri […]