Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Modemler evinizi internet hizmetinize bağlar ve ardından WiFi sinyali sayesinde akıllı telefonunuza, dizüstü bilgisayarınıza, tabletinize ve diğer cihazlarınıza yönlendirir. Bu işlemi yapan birçok ürün vardır. Yönlendiricinizin WiFi sinyalinizi iyi yayınlayabilmesi, hızına, bant genişliğine ve aralığına bağlıdır. İnternetinizin neden yavaş veya çekmediğini merak ediyorsanız, sorun WiFi yönlendiriciniz olabilir. Bu yönlendiricinin düzgün seçilmesi hayati önem taşır size bu konudaki bilgilerimizi aktarmaya çalışaçağız.
Farklı nesil WiFi yönlendiricileri farklı hızlara sahiptir. En eski olanları 54 Mbps’ye kadar hıza sahip G yönlendiricilerdir. Daha sonra, 900 Mbps’ye kadar veri aktarabilen kablosuz N yönlendiriciler, daha sonraki kablosuz AC yönlendirici 5300 Mbps’ye kadar hızlara ulaştı.
Kablosuz G yönlendiricileri, bir veya iki cihaz, sınırlı veri indirme ve minimum çevrim içi video görüntüleme gibi sınırlı WiFi kullanımı sınırlıdır.
Kablosuz N yönlendiricileri, çevrim içi videolara erişen, çevrim içi oyun oynayan ve dosya indiren üç veya daha fazla cihaz bağlama imkanı sunan ağır WiFi kullanımı olan evlerde tercih edilmelidir.
Kablosuz AC yönlendiricileri, büyük dosyaları veya oyun veya video sitelerine aynı anda erişen birkaç cihazı indirmek gibi ağır WiFi kullanan evler tercih edilmelidir. Ayrıca, daha geniş 5 GHz frekans bant genişliği, daireler veya diğer yoğun yaşam alanları için idealdir.
İpucu: Yönlendiricinizin hızı en yüksek İnternet hızınızla eşleşmeli veya bu hızı aşmalıdır. İnternet sağlayıcınıza başvurun ve hangi yönlendiricilerin internet servisinizle en uyumlu olduğunu sorun.
Tüm yönlendiriciler WiFi sinyallerini bir bant genişliği veya bant içindeki bir dizi frekans kullanarak iletir. Tek, çift veya üçlü bant WiFi yönlendiricisine ihtiyacınız olup olmadığı, daha düşük bant genişliği işlevleri (epostalara göz atma) veya yüksek bant genişliği işlevleri (video akışı) gerçekleştirmenize bağlıdır. Bir WiFi yönlendiricinin bandı da sinyalinizin kalitesini ve hızını belirlemeye yardımcı olur.
İpucu: Genel bir kural olarak, ne kadar çok cihazınız varsa ve bu cihazları ne kadar çok kullanırsanız, yönlendirici bandınızın daha büyük ve daha güçlü olması gerekir.
Tüm WiFi yönlendiricilerin maksimum aralığı vardır. Bir sinyal ne kadar uzağa giderse o kadar zayıflar. Bazı odalar veya alanlar sıkıntılı kapsama alanına sahip olabilir. Yönlendiricinizin yeterince güçlü olup olmadığını belirlemenin en kolay yolu, yönlendiricinizden ne kadar uzağa gidebileceğinizi ve kullanmak için yeterince güçlü bir sinyale sahip olduğunuzu görmektir. WiFi sinyalinizle ilgili hâlâ sorunlar varsa veya evinizde “ölü” noktalar varsa, Mesh WiFi ağına bakın.