Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Splitter İle Diseqc Arasındaki Fark Nedir?
Analog kameralar CCTV (kapalı devre kamera sistemleri) geleneksel olarak DVR ve VRC’lere kablo vasıtası ile sinyal gönderen ve kayıt yaptıran kameralardır. Günümüzdeki kamera sistemleri analog ve dijital sistemleri bir araya getiren hibrit yapıya sahiptir.
IP kameralar analog kameralara göre daha yüksek video kalitesi sunar. IP kameralar geniş görüş açısı ve daha fazla yaklaştırma opsiyonu sunar. IP kamaralar gerçek dijital sinyal ilettikleri için daha fazla video kalitesi sunar. Bunun için ise plaka tespiti yüz tanıma gibi güvenlik alanlarında kullanılırlar. Analog kameralar IP kameralara göre daha düşük kaliteye sahiptir, fakat düşük ışık koşullarında daha iyi performans gösterir. Analog görüntüleri yakınlaştırıldığında, daha grenli, bozulmuş bir resim elde alabilirsiniz. Analog bir kamera kullanıyorsanız, yakınlaştırılan yüzü tanıyamayabilirsiniz.
Dijital fotoğraf makineleri analog kameralardan 6-20 kat daha yüksek çözünürlük sunar. Analog kameralar 720X480 piksel (NTSC)/575 (PAL) veya 0,4 megapiksel (4CIF) NTSC/PAL standardının çözünürlükle sınırlıdır. Analog kamera çözünürlükleri rom 420 ile 700 arasında değişir.
IP kameralar, 1,3 megapiksel ile 5 megapiksel (2560X1920) arasında değişen sıkıştırılmış, kodlanmış görüntüler sunar. Bu, çok daha geniş bir görüntüleme alanını ve dar, yakınlaştırma imkanı sunar.
Geleneksel analog kameralar koaksiyel kablo ile veri iletir. IP kameralar da bükülmüş çifti, koaksiyel kablo üzerinde ve kablosuz bağlantıları ile çalışır. Burada kablonun kalitesi göz önünde bulundurulmalıdır.
IP kameraların avantajlarından biri, bükümlü internet kablosu üzerinden güç kullanıyor olması ve böylece güç için ayrıca kablo ihtiyacı duymaz. Eski analog kameralar PoE destekli olamaz.
Kablosuz IP kameraları, kablo çalıştırmanın çok zor veya pahalı olduğu alanlarda çok pratik bir çözüm olabilir. Kablosuz bağlantı, tarihi binalar gibi kablonun çalıştırılmasının gereken yerlerde kullanıla bilir.
Analog kameralar, bükülmüş çift kablo üzerinden 1,5 kilometre kadar, koaksiyel kablo üzerinden ise 300 metreye kadar video gönderebilir. Ancak analog şanzımanlar artan mesafe ile netlik kaybeder.IP kameralar, bükülmüş çift internet kablosu üzerinden 100 metre ve IP ağları üzerinden sınırsız dijital video gönderebilir. Görüntüler dijital ve dönüştürülebilir için netliklerini %100’ünü korurlar.
IP kameralar ağ zekası ve uzaktan kontrol imkanı sunar. Görüntüleri ve görüntülerin farklı bölümlerini aynı anda farklı alıcılara aktarabilirler. Hareketi algıladıklarında ileti göndermek gibi ek özellikleri vardır.
Analog kameralar IP kameralara göre daha fazla kablolama gerektirir. Örneğin, hareket ve ses işlevlerini denetlemek için ayrı bir kablo gerektirirler. Bir analog kamera üç ayrı kablo gerektirebilir: güç, ses, video.
IP kameralar tek bir kablo üzerinden güç, video, ses ve PTZ kontrolü ve kontrol sinyallerini kabul edebilir.
Analog kameralar güvenlik ihlallerine karşı çok daha savunmasızdır çünkü beslemeler fiziksel olarak engellenebilir ve kayıt cihazları çalınabilir. Analog video akışları da şifrelenemez. IP kameralar verilerin ele geçirilmesini zorlaştırır. Verileri İnternet üzerinden sunucunuza taşımadan önce şifreler ve sıkıştırırlar ve VPN desteğine sahiptirler.
IP kameralar analog kameralara göre daha fazla genişletilebilirlik ve ölçeklenebilirlik sunar, çünkü kablolama gereksinimleri daha az karmaşıktır. Ancak dönüştürücüler ve genişleticiler kullanarak IP kameralara geçerken mevcut kablolama altyapınızdan yararlanmak yine de mümkündür.
IP kameraların fiyatı düşmeye devam etse de, kameraların maliyeti analog kameralara göre daha yüksek olduğu için IP kamera sistemlerinin daha pahalı olduğu düşünülüyor. Ancak kablolama, kayıt ekipmanları ve işçilik maliyetlerinin düşmesi nedeniyle toplam maliyet beklenenden daha az olabilir.
Maliyetler, genişleticiler ve ortam dönüştürücüler aracılığıyla mevcut kablolama altyapısına sahip IP kameralar takılarak da azaltılabilir.
Yorum Yaz